Łukasz Szewczyk

Executive Chef

Członek Carving Team Poland oraz Euro-Toques Polska. Ceniony doradca kulinarny. Twórca Konsorcjum Kulinarnego. Pionier i propagator carvingu w Polsce. Współautor jednej z najpopularniejszych polskich książek o tematyce carvingu. Organizator szkoleń oraz pokazów kulinarnych. Specjalista w dziedzinie carvingu oraz kuchni molekularnej.

Jego prace zdobyły wiele cennych trofeów na zawodach krajowych oraz międzynarodowych.

Nagrody i wyróżnienia

  • Olimpiada Kulinarna IKA 2020

    Pastry artistic – złoty medal

    Live carving – srebrny medal

    Culinary artistic – srebrny medal

    Classic carving – brązowy medal

  • Puchar Polski w Carvingu 2015

    Brązowy medal

  • Big Carving Contest - Innsbruck 2013

    Dwa brązowe medale

  • Mistrzostwa Europy w Carvingu, Moskwa 2013

    Brązowy medal

  • Mistrzostwa Polski w carvingu 2013

    Trzecie miejsce

  • Dorszowe żniwa – Mistrzostwa Polski w potrawach z ryb morskich

    Trzecie miejsce

  • II Puchar Dolnej Wisły w carvingu, Gruczno 2012

    Drugie miejsce

  • IV Polski Festiwal Carvingu, Warszawa 2012

    Pierwsze miejsce

  • Mistrzostwa Europy, Lipsk 2011

    Drugie miejsce w konkursie drużynowym

  • III Polski Festiwal Carvingu, Warszawa 2011

    Trzecie miejsce

  • II Polski Festiwal Carvingu, Kraków 2010

    Trzecie miejsce

  • Mistrzostwa Europy "Flowers Carving", Auvers-sur-Oise 2010

    Brązowy medal w konkurencji „Artistique”
    Srebrny medal w konkurencji „Technique”

  • Melonowy Festiwal, Praga 2009

    Brąz w kategorii „3 melony na jeden temat”

  • Superfinał Mistrzostw Europy "Melon Carving", Praga 2009

    Szóste miejsce

  • Czech Carving Cup, Ostrava 2008

    Złoty medal i puchar w konkurencji „Halloween”
    Srebrny medal w konkurencji „Dynia dekorowana”
    Brązowy medal w konkurencji „Rzeźba na żywo”

  • II Mistrzostwa Polski w carvingu owocowym, Stare Jabłonki 2008

    Złoty medal w konkurencji „Arbuz i Melon”

  • Gdańsk 2008

    Tytuł „Mistrz carvingu”